woning van berlo   uitbreiding woning eindhoven

De uitbreiding van het woonhuis betreft een atelier aan de straatzijde en een tuinkamer met pergola en terras aan de tuinzijde. Aan de voorzijde, waar zich in de diepterichting van het kavel een garage bevond, verlegt een twee verdiepingen hoge aanbouw het beeldaccent zowel naar opzij als naar voren. Een stalen omranding van UNP-profielen kadert zowel maximale transparantie als geslotenheid, resp. door een glazen en een zwartgebeitste houten pui. Aan de achterzijde is dwars op de lengterichting van de hoofdmassa een tuinkamer met pergola, tuinhuis, vijver en terras gerealiseerd. De pergola is samengesteld uit platstalen met minimale dikte. Het terras en tuinhuis zijn van naturel bankirai delen en lopen qua materialisering en structuur in elkaar over. De waterlijn versnijdt de tuin met terras, tuinhuis en tuinkamer. Binnen geleed de massa van het haardblok de woonruimte en verleent de glazen tuinkamer voldoende warmte en privacy. Met de omkadering van voornamelijk buitenruimte worden interieur en exterieur verbonden. De tuin wordt ruimtelijk geleed en de architectonische deelcomponenten van oud en nieuw worden in een nieuwe verhouding tot elkaar geplaatst.