Het bouwkundig begrip tarra staat voor het verschil tussen bruto en netto, het verschil tussen gebouw en gebruik. De tarra van een gebouw vormt de verbindende waarde tussen beide. Het is de tarra waarin de architect zich kan onderscheiden en kwaliteit aan de opgave kan toevoegen. De tarra is de tekening van het gebouw en daarmee het handschrift van de architect.

Een x-ray verbeeldt het handschrift van Tarra architectuur en stedenbouw. Vorm en inhoud zijn in één beeld samengebracht. Tarra vindt beide even belangrijk. De tarra van Tarra is duurzaam en herkenbaar, maar niet vormvast. Elke projectvraag is immers anders. Kennis en vernieuwing op tarra is de kracht van Tarra. Dat garandeert een gedegen maar unieke oplossing. De aanpak van Tarra is daardoor consistent en toch verrassend.

Tarra maakt heldere en concrete voorstellen voor gebouwen en gebieden. Tarra verbindt, ontwerpt, onderzoekt, combineert, interpreteert, organiseert, tekent en maakt. Altijd vanuit een krachtig concept. Tarra vindt het van groot belang dat kwaliteit binnen budget en volgens afspraak wordt geleverd. Tarra maakt geen keuze voor een bepaald schaalniveau of marktgebied. Tarra heeft een bijzonder specialisme in complexe opdrachten met uiteenlopende vragen.

Tarra werkt aan de duurzame vernieuwing van gebied, gebouw en gebruik. Met de uitgave zonder tarra geen gebouw blikken we terug op de projecten van Tarra met het vizier op de toekomst. Zonder tarra geen gebouw brengt de expertises en competenties in woord en beeld. Ze vormen een sterke basis voor nieuwe opgaven en samenwerkingen. Tarra verandert. Wat blijft is de verbindende waarde van tarra.